Dan Oružanih snaga BiH

Dan Oružanih snaga BiH svečano obilježen u Zagrebu

6.12.2018

U organizaciji Vojnodiplomatskog predstavništva Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, svečanim prijemom u Zagrebu, obilježen je Dan Oružanih snaga BiH. Domaćini prijema bili su Nj.E. Renata Paškalj, ambasadorica BiH u Republici Hrvatskoj i brigadir Siniša Ostojić, vojni ataše BiH u Republici Hrvatskoj.

Prijem su svojim prisustvom uveličali visoki državni zvaničnici - gospodin Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora, predstavnici Ureda predsjednice i Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, diplomatski i vojnodiplomatski kor u Republici Hrvatskoj, predstavnici Grada Zagreba, vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, te polaznici vojnog obrazovanja i usavršavanja iz BiH.

Uz riječi zahvalnosti na prisustvu svim gostima povodom obilježavanja 13. godišnjice OS BiH, brigadir Siniša Ostojić je uz u svom obraćanju čestitao Dan Oružanih snaga BiH svim pripadnicima Oružanih snaga BiH, te predstavio 13-godišnji period izgradnje Oružanih snaga i sistema odbrane BiH.

U obraćanju prisutnima ambasadorica Paškalj je pozdravila goste, te prenijela pozdrave ministrice odbrane BiH Marine Pendeš.  Posebno je izrazila zahvalnost na spremnosti NATO-a da prihvati prvi Godišnji nacionalni program Bosne i Hercegovine, kao korak dalje na putu Bosne i Hercegovine ka evroatlantskim i evropskim integracijama. Ambasadorica se zahvalila institucijama Republike Hrvatske za podršku Bosni i Hercegovini, a izdvojila saradnju Ministarstava odbrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao izuzetno uspješnu.

Info – Vojni ataše BiH u Republici Hrvatskoj

6 FOTO GALERIJA