Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje 14. godišnjice Oružanih snaga BiH - prva promocija u Čapljini

8.11.2019

U povodu obilježavanja predstojećeg Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 14 godina od njihova osnivanja 1. decembra 2005. godine, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH promocijom u Čapljini otpočinju seriju aktivnosti kojima će ovu godišnjicu podijeliti s građanima nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine.

Prigodna promocija operativnih sposobnosti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za građane u Čapljini provest će se u utorak 12. novembra 2019. godine, s početkom u 11:00 sati na prostoru otvorenog sportskog terena kod Osnovne škole „Čapljina“.

 

Tom prilikom, planirano je predstavljanje segmenata OS BiH kao što su Vojna policija, Vojni orkestar, Počasna jedinica i EOD tim, kao i naoružanje i oprema koji su u upotrebi u OS BiH. Domaćin ove promocije za građane je 4. pješadijska brigada OS BiH iz Čapljine, a centralna svečanost obilježavanja Dana OS BiH za visoke zvanice i pozvane goste planirana je za 29. novembar 2019. godine u kasarni „Rajlovac“ kod Sarajeva.

 

O terminima i mjestu održavanja ostalih javnih promocija širom Bosne i Hercegovine građani će biti pravovremeno informirani putem medija i informativnih kanala Ministarstva odbrane i Oružane snage BiH.

 

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: 
info@mod.gov.ba