Dan Oružanih snaga BiH

Memorijalni turnir „Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“

18.11.2022

Povodom obilježavanja sedme godišnjice stradanja pripadnika Oružanih snaga BiH kaplara Nedeljka Radića i vojnika I klase Armina Salkića, 16. novembra 2022. godine u sportskoj dvorani hotela “Hills” u Sarajevu, održan je Memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“.

Na početku turnira prisutnima su se obratili zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić i komandant Brigade taktičke podrške OS BiH brigadir Jasmin Čajić.

General Jerkić je u svom obraćanju izjavio da je gubitak kaplara Radića i vojnika I klase Salkića bio jedan od najtežih trenutaka za Oružanih snaga BiH od njenog osnivanja. „Kroz ovaj turnir, želimo da pokažemo da nismo zaboravili naše kolega, te da pošaljemo poruku nade i želje da se nešto ovako nikada ne ponovi na našim prostorima“, izjavio je general Jerkić.

„Ovim današnjim događajem na svojevrstan način šaljemo poruku, da mi pripadnici OS BiH nismo i nikada nećemo zaboraviti ovu trаgеdiju, te da će i buduće generacije u sistemu odbrane nastaviti ovu tradiciju kroz sportska takmičenja“, izjavio je brigadir Čajić u svom obraćanju.

Na turniru su učešće uzele ekipe iz sastava Brigade taktičke podrške OS BiH, općine Vitez i Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA). Pobjedu je odnijela ekipa SIPA-e, drugo mjesto osvojila je ekipa općine Vitez, dok je treće mjesto zauzela ekipa Brigade taktičke podrške OS BiH.

Na marginama turnira, odigrana je i revijalna utakmica između ekipe Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i ekipe vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u Bosni i Hercegovini.

Info - ZŠ OS BiH

12 FOTO GALERIJA