Dan Oružanih snaga BiH

Dan otvorenih vrata i svečano postrojavanje jedinica na lokacijama potčinjenih jedinica 6. pješadijske brigade u povodu 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH

25.11.2022

U skladu sa planom obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na svim lokacijama razmještaja komande i jedinica u sastavu 6. pješadijske brigade, 23. i 24. novembra 2022. godine realizirana je aktivnost Dan otvorenih vrata i svečano postrojavanje komandi i jedinica.

Ovogodišnja aktivnost obilježavanja 1. decembra je otpočela realizacijom aktivnosti Dana otvorenih vrata, koja je u organizaciji komande i jedinica iz sastava 6.pbr 23. novembra 2022. godine organizirana u kasarnama OS BiH: „Kozara“ u Banjaluci, „Žarko Zgonjanin“ u Prijedoru, „Adil Bešić“ u Bihaću, „Sinovi Posavine“ u Orašju i „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju.

Komandanti jedinica na pomenutim lokacija, ističući značaj obilježavanja 17. godišnjice od formiranja Oružanih snaga BiH, svim gostima su poželjeli dobrodošlicu i zahvalili su predstavnicima civilnih institucija i organizacija, i školskih ustanova na posjeti.

Ove aktivnosti su realizirane sa ciljem da se posjetiocima prezentiraju zadaci OS BiH i da se prikaže dio naoružanja i vojne opreme koju pripadnici OS BiH svakodnevno koriste u izvršavanju svojih redovnih zadataka. Pripadnici OS BiH iskoristili su ovu priliku da na najbolji način predstave Oružane snage BiH. Tako su prisutnima kroz taktičko-tehnički zbor uz nekoliko radnih tačaka, predstvaljeni dijelovi naoružanja i opreme na upotrebi u OS BiH kao i operativnih sposobnosti dijela jedinica OS BiH.

Pored aktivnosti Dana otvorenih vrata, povodom obilježavanja Dana OS BiH na svim lokacijama u nadležnosti 6.pbr, 24. novembra 2022. godine realizirano  je svečano postrojavanje komandi i jedinica, dok će svečano postrojavanje komandi i jedinica smještenih u kasarni OS BiH „Kozara“ u Banjaluci biti realizirano 28. novembra 2022. godine.

Izrazivši zahvalnost na pozivu i predstavljenim sadržajima, prisutni nisu krili radost i oduševljenje, kojih je ove godine bio značajan broj te su istakli kako ih ovakve posjete uvijek obraduju, izrazivši nadu da će i u narednom periodu imati priliku za iste.

Info - 6.pbr

14 FOTO GALERIJA