Dan Oružanih snaga BiH

Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježen u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj

29.11.2022

U kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, 28. novembra 2022. godine, svečanom ceremonijom uručenja nagrada i pohvala pripadnicima Komande logistike i artiljerijskog bataljona koji su se istakli svojim radom i zalaganjem, obilježena je 17. godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ovoj svečanosti, pored pripadnika Komande logistike i artiljerijskog bataljona 6.pbr, prisustvovali su i predstavnici Policijske uprave Doboj, predstavnici vjerskih zajednica Grada Doboja, predstavnici poljskog kontigenta EUFOR-a (LOT-tim iz Doboja) i OSCE Misije u BiH i penzionisani pripadnici OS BiH iz sastava KL.

Svečanost je počela predajom raporta komandantu Komande logistike, brigadiru Ernesu Helegu. Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, prisutnim se obratio brigadir Heleg, koji je istakao da su Komanda logistike i artiljerijski bataljon 6.pbr u protekloj godini realizirali sve postavljene zadatke.

U sklopu obilježavanja Dana OS BiH, na lokaciji kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj upriličen je ispraćaj u penziju za tri pripadnika Komande logistike. Takođe, na lokaciji KL, realizirana je aktivnost „Dan otvorenih vrata“ za učenike osnovnih škola, kojima je prikazan dio naoružanja artiljerijskog bataljona/6.pbr i vojne opreme koja se nalazi na korišćenju u ariteljerijskom bataljonu/6.pbr.

Info – KL

9 FOTO GALERIJA