Covid-19 Korona virus

Posjeta zamjenika ministra odbrane BiH Krešića Inžinjerijskom bataljonu Brigade taktičke podrške OS BiH

29.4.2020

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić posjetio je 27. aprila 2020. godine Inžinjerijski bataljon Brigade taktičke podrške na lokaciji Oružanih snaga BiH „Zdravko Čelar“ u Derventi.

Vršilac dužnosti komandanta Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške major Vladimir Bojić zajedno sa izvršnim oficirom majorom Fahrudinom Buljićem upoznali su zamjenika Krešića o trenutnom stanju u jedinici, preduzetim mjerama u cilju zaštite personala od korona virusa (COVID-19) te kako se sve to odrazilo na sveukupan život i rad personala u jedinici. U tom kontekstu zamjenik Krešić је naglasio da je prioritet u ovom trenutku sačuvati ljudstvo i njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

Nakon informativnog brifinga, u okviru posjete zamjenik Krešić se upoznao i sa osnovnim sredstvima sa kojima raspolaže Inžinjerijski bataljon i uslovima čuvanja tih sredstava, kao i lokacijama na kojima su pripadnici inžinjerijskog bataljona bili angažirani u proteklom periodu. Ovom prilikom izražena je potreba zanavljanja inžinjerijskih sredstava, uzimajući u obzir činjenicu da ova jedinica ima ključnu ulogu u strukturi Oružanih snaga BiH.

Na koncu posjete, zamjenik ministra odbrane BiH Krešić izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i prezentiranim informacijama o jedinici, uz želju da se zajedničkim snagama dostigne visok nivo opremljenosti i spremnosti jedinice,  ukazujući i na važnost poštivanja svih propisanih mjera u cilju prеvencije od širenja virusa korona.

Info - br TP

3 FOTO GALERIJA