Najave

Ceremonija prijema X klase oficira i XII klase podoficira u profesionalnu vojnu službu u OS BiH, petak, 15. decembar 2023. godine, kasarna OS BiH „Rajlovac“ u Sarajevu, 09.40 sati

14.12.2023

Pozivamo vas da u petak 15. decembra 2023. godine prisustvujete Svečanoj ceremoniji prijema X klase oficira i XII klase podoficira u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, u kasarni OS BiH „Rajlovac“ u Sarajevu, s početkom u 10.00 sati.

Svečana ceremonija povodom prijema X klase oficira i XII klase podoficira u profesionalnu vojnu službu u OS BiH upriličena je s ciljem obilježavanja završetka obuke, potpisivanja prvog ugovora o profesionalnoj vojnoj službi kandidata, te uručenja činova i certifikata.

Prema planu, učesnici Svečane ceremonije će, pored kandidata iz klase i pripadnika Centra za profesionalni razvoj (CPR), biti predstavnici Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba OS BiH, Komande za podršku OS BiH, predstavnici Komande za obuku i doktrinu, predstavnici ostalih komandi i jedinica OS BiH te članovi porodica primljenih kandidata.

Lica predviđena za davanje izjave za medije su kandidati koji su postigli najbolje rezultate tokom obuke, komandant KOiD-a brigadir Slaven Blavicki, komandant CPR-a pukovnik Šaban Kadrić te ostala lica predviđena za davanje izjava od strane ZŠ OS BiH i MO BiH.

Kontakt osoba za predstavnike medija je potporučnik Siniša Samardžija, oficir za odnose s javnošću u CPR, mobitel +387 66 528 298.

Predstavnici medija koji žele pratiti događaj i izjave za medije pozivaju se da dođu u kasarnu OS BiH „Rajlovac“, najkasnije do 09.40 sati.

Molimo za poštivanje zakazanih termina, zbog procedura na ulazu i službenog protokola. 

Ured za odnose sa javnošću

Kontakt tel: 062-276-190,

e-mail: info@mod.gov.ba