Najave

Prva godišnja balkanska regionalna konferencija snaga za specijalne operacije (SOF), Ceremonija zatvaranja Konferencije, Dom OS BiH, Sarajevo, 28. 10. 2010. godine (četvrtak) u 09, 30 sati

28.10.2010

Prva godišnja balkanska regionalna konferencija snaga za specijalne operacije (SOF), Ceremonija zatvaranja Konferencije, Dom OS BiH, Sarajevo, 28. 10. 2010. godine (četvrtak) u 09, 30 sati

Pozivamo sve medije da prisustvuju ceremoniji zatvaranja Prve godišnje balkanske regionalne konferencije snaga za specijalne operacije, koja se u organizaciji NATO Savezničke komande združenih snaga iz Napulja i Ministarstva odbrane i OS BiH održava od 26. do 28. 10. 2010. godine u Domu OS BiH u Sarajevu.

Planirano je da ceremoniji prisustvuju, osim predstavnika Ministarstva odbrane i OS BiH, visoke zvanice iz Ministarstva sigurnosti BiH, NATO štaba iz Sarajeva, EUFOR-a, MPRI, SIPE, Odjela za odbrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH (ODC), te predstavnici Centra za sigurnosnu saradnju iz Sarajeva.

Protokolom je predviđeno obraćanje predstavnika Zajedničkog štaba OS BiH i NATO savezničke komande Združenih snaga iz Napulja o zaključcima Konferencije, te obraćanje komandanta NATO štaba u Sarajevu brig. gen. David Enyerta i zamjenika načelnika Zajedničkog štaba za operacije general-majora Rizve Pleha.

Također, predstavnici medija će moći prisustvovati i podjeli certifikata, koji će biti uručeni učesnicima Konferencije.

Početak ceremonije je zakazan u 09,30 sati, a planirani zvanični završetak je oko 10.20 sati.
Molimo predstavnike medija da u Domu OS BiH u Sarajevu budu prisutni najkasnije u 09,20 sati.


xxxxx
Podsjećamo da su učesnici Konferencije pripadnici specijalnih snaga NATO komande za specijalne operacije, EUCOM-a, predstavnici Ambasade SAD, pripadnici specijalnih snaga za operacije (SOF) iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Švicarske, Austrije, Poljske, Crne Gore, Bugarske, Litvanije, pripadnici MO i OS BiH, te predstavnici EUFOR-a, SIPA-e i Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva.
Konferencija je fokusirana na uspostavljanje i izgradnju regionalne saradnje između snaga za specijalne operacije, učešće u zajedničkim programima obuke ovih snaga, kao i razmjenu programa obuke i iskustava.

Uz zahvalnost na saradnji

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba