Najave

Rotacijska vježba 1.pješadijskog bataljona 6.pješadijske brigade OS BiH na poligonu „Manjača“

11.6.2011

Na poligonu "Manjača" jedinice i Štab 1. pješadijskog bataljona 6.pbr OS BiH sa pridodatim jedinicama realizovaće završne aktivnosti rotacijske vježbe. Završnog dana rotacije, 11. juna, kao kruna uspješno izvedene vježbe i provjere profesionalne spremnosti jedinice prisutni će moći vidjeti realizaciju bojevog gađanja iz više različitih sistema naoružanja, te taktičke radnje vojnika.

Na poligonu "Manjača" jedinice i Štab 1. pješadijskog bataljona 6.pbr OS BiH sa pridodatim jedinicama realizovaće završne aktivnosti rotacijske vježbe.

Završnog dana rotacije, 11. juna, kao kruna uspješno izvedene vježbe i provjere profesionalne spremnosti jedinice prisutni će moći vidjeti realizaciju bojevog gađanja iz više različitih sistema naoružanja, te taktičke radnje vojnika.

Aktivnost rotacija će biti pokazatelj procjene obučenosti Komande i jedinica 1.pješadijskog bataljona za mogućnost integracije u multinacionalne vojne snage. Na rotaciji se očekuje prisustvo predstavnika iz Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH.

Domaćin aktivnosti je brigadni general Stamenko Novaković, komandant 6.pbr.

Aktivnosti su planirane po sljedećem:
10,30 - 10,45 sati – prijem zvanica i gostiju.
11,00 sati – početak završnih aktivnosti Rotacije
13,00 -13,15 sati – Izjava za medije komandanta 6.pbr brigadnog generala Stamenka
Novakovića i majora Ljube Kovačevića, komandanta jedinice u Rotaciji.

Preporučujemo dolazak medija ispred osmatračnice na poligonu “Manjača” u 10,15 sati, kako bi imali dovoljno vremena za ulazak u zonu aktivnosti i sigurnosne mjere kao i mogućnost prisustva navedenom prijemu, te priprema za obavljanje intervjua sa generalom Novakovićem i majorom Kovačevićem.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom događaju i prezentirate ga široj javnosti.

Info – 6. pbr.