Najave

Ceremonija dodjele certifikata policijskim službenicima, PSOTC, kamp „Butmir“ Sarajevo, petak, 27. 4. 2012. u 11.00 sati

27.4.2012

Ceremonija dodjele certifikata policijskim službenicima, PSOTC, kamp „Butmir“ Sarajevo, petak, 27. 4. 2012. u 11.00 sati

Ceremonija dodjele certifikata za policijske službenike planiranih za učešće u operacijama podrške miru održaće se 27. aprila 2012. godine u kampu „Butmir“ kod Sarajeva. Certifikate će polaznicima obuke uručiti komandant PSOTC OS BiH brigadir Kenan Dautović i zamjenik ministra sigurnosti Mladen Ćavar, a ceremoniji će prisustvovati visoki dužnosnici Ministarstva odbrane i Ministarstva sigurnosti BiH, te entitetski i kantonalni ministri unutrašnjih poslova, policije Brčko Distrikta i policijskih agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti.

Ova vrsta obuke je prvi put izvedena u BiH, a cilj je adekvatna priprema bosanskohercegovačkih policijskih službenika radi budućeg sudjelovanja u operacijma podrške miru UN, a takođe je i prva obuka u BiH koja je evaluirana od strane UN Odjela za operacije održavanja mira radi dobijanja UN akreditacije.

Završetak obuke je rezultat zajedničkog rada instruktora agencija za provedbu zakona u BiH, PSOTC i UNDP instruktora.

Izjave medijima će dati gospodim Mladen Čavar i brigadir Kenan Dautović.

Preporučujemo dolazak predstavnika medija (sa ličnim dokumentima) na lokaciju kampa Butmir do 10.30 sati, kako bi imali dovoljno vremena za prihvat i realizaciju sigurnosnih mjera.

Kontakt osoba za predstavnike medijskih kuća ispred PSOTC-a:

Slađana Cvijanović , tel. 033/754-310, fax: 033/754-302
e-mail: sladjana.cvijanovic@psotc.org