Najave

Drugo zasjedanje Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, Sarajevo, Dom Oružanih snaga BiH 08. 10.2013. godine

8.10.2013

U organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine 08.10. 2013. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu održat će se Drugo zasjedanje Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva u vremenu od 10:30 do 16:30 sati.

Učesnici Drugog zasjedanja Starteškog komiteta, pored predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, su i stalni članovi Strateškog komiteta iz EU, Misije OSCE-a, UNDP-a, NATO štaba u Sarajevu, Komande EUFOR-a u BiH, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske, Austrije i Švedske i specijalni gost, general Sir Richard Shirref, komandant operacije ALTHEA u BiH.

Strateški komitet je forum osnovan sa svrhom što efikasnijeg, bržeg i transparentnijeg rješavanja pitanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava koja su pod kontrolom Oružanih snaga Bosne i Hervegovine.

Teme ovog skupa su:

- Načini i modaliteti rješavanja viškova naoružanja, municije i MiMES-a

- Briga o uslovima skladištenja naoružanja, municije i MiMES-a,

- Poligoni za uništavanje viškova naoružanja i municije koja su u skladištima OS BiH

- Druga pitanja koja su direktno ili indirektno vezana za ovu problematiku

Mediji se pozivaju da budu u Domu OS BiH, 08.10.2013. godine u 10:15 sati da prate početak rada Drugog zasjedanja Komiteta, a izjave za medije su planirane za 12:00 sati kada će se predstavnicima medija obratiti ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, predsjednik Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Uredu za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba