Najave

Ministar odbrane BiH u službenoj posjeti Narodnoj Republici Kini, 19-26.10.2013.

19.10.2013

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koju predvodi ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, boravit će od 19. do 26. 10. 2013. godine u službenoj posjeti Narodnoj Republici Kini.

Programom posjete planirani su susreti Ministra odbrane BiH sa visokim dužnosnicima NR Kine, a između ostalih ministar Osmić će se sastati sa svojim kineskim kolegom ministrom Nacionalne odbrane Kine generalom Changom Wanquanom.

Teme o kojima će se razgovarati su bilateralna odbrambena saradnja, pomoć Ministarstva odbrane NR Kine i nihov doprinos u opremanju i obuci kadrova OS BiH, u okviru njihovih vojnih obrazovnih kapaciteta.

Tokom službene posjete naše delegacije Narodnoj Republici Kini biće govora i aktivnostima na pripremi Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade NR Kine o osiguranju besplatne vojne pomoći Narodne Republike Kine za Bosnu i Hercegovinu.

U delegaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, osim ministra Osmića, nalaze se i zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima Mirko Okolić, zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić i šef kabineta ministra odbrane Mustafa Sinanović.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba