Najave

Pilot projekat „Osnovna obuka oficira“, Dan za medije, Završava druga faza odabira za prijem djevojaka i mladića iz civilstva u oficirski kor OS BiH, Travnik, kasarna Travnik, petak 06.12.2013. u 10.00 sati

6.12.2013


Povodom prezentacije pilot projekta „Osnovna obuka oficira“, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije organiziraju 06.12.2013. u 10.00 sati DAN ZA MEDIJE, na lokaciji Komande za obuku i doktrinu u kasarni „Travnik“ u Travniku.

 

Pozivamo vas da prisustvujete prezentaciji završnog dijela druge faze testiranja kandidata iz civilstva za prijem u oficirski kor OS BiH, odnosno finalnoj utrci u kojoj će kandidati demonstrirati i pokazati Komisiji za izbor oficira svoje liderske kvalitete.

Nakon finalne utrke predviđene su izjave za medije predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predstavnika Ambasade Velike Britanije u BiH i instruktora u procesu ocjenjivanja kandidata.

Pokretanjem ovog prvog pilot projekta, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, uz značajnu saradnju sa Ambasadom Velike Britanije i podršku Komande NATO štaba u Sarajevu, pružena je mogućnost mladim, obrazovanim i perspektivnim bh. djevojkama i mladićima da iz civilstva apliciraju u oficirski kor OS BiH, kako bi se među njima prepoznali budući mladi oficiri kao sposobne, odlučne, obučene i karakterne vođe. Cilj Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u ovim aktivnostima je da pokažu spremnost, sposobnost i profesionalnost, kao ravnopravan partner zemljama članicama NATO.

Pilot projekat „Osnovna obuka oficira“ je jedan od najznačajnijih projekata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH unutar sistema odbrane. Zbog samog značaja ovog važnog projekta za buduće operacije OS BiH, fokus je već u samoj pripremi na procesu selekcije i transparentnosti. Kandidati koji su prošli prvu fazu selekcije civila kandidata za prijem u OS BiH u regionalnim centrima za regrutaciju, od 01.12.2013. godine pristupili su drugoj fazi koja se realizira u kasarni „Travnik“ u Travniku. Završnica ovog drugog dijela testiranja planirana je 06.12.2013. godine kada će predstavnicima medija biti prezentirane aktivnosti koje su kandidati prolazili tokom druge faze testiranja. Na kraju, najuspješniji kandidati bit će pozvani da započnu sa obukom krajem januara 2014. godine.

Ured za odnose s javnošću
tel: (033) 286-680,fax (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba