Najave

Treće zasjedanje Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, hotel „EUROPA“ Sarajevo, 06. 12.2013. godine od 10:30 do 14:00 sati

6.12.2013


U organizaciji OSCE Misije u BiH i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine 06.12. 2013. godine u hotelu „Europa“ u Sarajevu održat će se Treće zasjedanje Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva u vremenu od 10:30 do 14:00 sati.

Učesnici Trećeg zasjedanja Starteškog komiteta, pored predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, su i stalni članovi Strateškog komiteta iz EU, Misije OSCE-a u BiH, UNDP-a, NATO štaba u Sarajevu, komande EUFOR-a u BiH, te ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske, Austrije i Švedske.

Strateški komitet je forum osnovan sa svrhom što efikasnijeg, bržeg i transparentnijeg rješavanja pitanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava koja su pod kontrolom Oružanih snaga Bosne i Hervegovine.

Teme ovog skupa su:

- Potrebna logistička i finansijska podrška za uklanjanje viškova naoružanja, municije i MES-a sa rokom završetka 5, 7 i 10 godina

- Izvještaj o radu Koordinacijskog odbora i tri radne grupe između dva zasjedanja Strateškog komiteta

- Druga pitanja koja su direktno ili indirektno vezana za ovu problematiku

Mediji se pozivaju da budu u hotelu „Europa“ u Sarajevu, 06.12.2013. godine u 12:50 sati da zabilježe završni dio zasjedanja Komiteta, a izjave za medije su planirane za 13:10 sati kada će se predstavnicima medija obratiti ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, predsjednik Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva i domaćin ovog skupa Šef misije OSCE-a u BiH NJ.E. ambasador Fletcher M. Burton.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Uredu za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba