Najave

Okrugli sto na temu „Prepoznavanje tekućih izazova u izvještavanju medija o pitanjima odbrane“, petak, 24. januara 2014. godine, hotel „Europa“ u Sarajevu, od 09:00 do 15:30 sati

24.1.2014

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u saradnji sa Centrom za sigurnosne studije (CSS) iz Sarajeva i Ženevskim centrom za demokratsku kontrolu Oružanih snaga (DCAF), organizira jednodnevni Okrugli sto na temu „Prepoznavanje tekućih izazova u izvještavanju medija o pitanjima odbrane“.

Okrugli sto će se održati u petak, 24. januara 2014. godine u hotelu „Europa“ u Sarajevu  u vremenu od 09:00 do 15:30 sati.

Uvodničar na Okruglom stolu je zamjenica ministra odbrane BiH Marina Pendeš, a istom će pored predstavnika MO i OS BiH prisustvovati i predstavnici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Parlamentarni vojni povjerenik i predstavnici medija u Bosni i Hercegovini.

Okrugli sto je dio projekta pod nazivom „Unaprijeđenje parlamentarnog nadzora sektora sigurnosti na Zapadnom Balkanu“, a cilj mu je kreirati forum na kojem bi se vodila rasprava o saradnji i odnosima između institucija sektora odbrane i medija u Bosni i Hercegovini.

Okrugli sto će, između ostalih, obrađivati i teme o javnom nadzoru odbrambenog sektora, odnosu izvršne vlasti i sektora odbrane i ulozi zakonodavne vlasti u sektoru odbrane sa posebnim naglaskom na ulogu i aktivnosti Parlamentarnog vojnog povjerenika.

Mediji se pozivaju da zbog važnosti postavljene teme uzmu učešće u radu Okruglog stola i na vrijeme izvrše prijavu svojih predstavnika Centru za sigurnosne studije iz Sarajeva.

Za predstavnike medija izvan Sarajeva Centar za sigurnosne studije je u mogućnosti osigurati troškove prevoza i smještaja.

Za više informacija možete se obratiti Centru za sigurnosne studije iz Sarajeva putem e-maila: info©css.ba, denis©css.ba ili putem telefona:033 262 455.

Ured za odnose s javnošću MO BiH
telefon: 033/286-680, fax033/286-685,
e-mail:info@mod.gov.ba