Najave

Četvrto zasjedanje Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, Zgrada UN-a, Sarajevo, ul. Zmaja od Bosne b.b. 18. 02.2014. g. od 09:30 sati

18.2.2014


Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u saradnji sa UNDP-om u BiH organizira Četvrto zasjedanje Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, 18.02. 2014. godine u Zgradi UN-a u Sarajevu, ul. Zmaja od Bosne b.b. u vremenu od 09:30 do 12:00 sati.

Učesnici Četvrtog zasjedanja Starteškog komiteta, pored predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, su i stalni članovi Strateškog komiteta iz Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH, Misije OSCE-a, UNDP-a, NATO štaba u Sarajevu, komande EUFOR-a u BiH, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske, Austrije i Švedske i specijalni gosti, general Sir Richard Shirref, odlazeći komandant operacije ALTHEA u BiH i General Sir Adrian Bradshaw, dolazeći komandant za operaciju ALTHEA.

Strateški komitet je forum osnovan sa svrhom što efikasnijeg, bržeg i transparentnijeg rješavanja pitanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava koja su pod kontrolom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tokom 4. zasjedanja Strateškog komiteta razgovarat će se o:

- Izvještaju o radu Koordinacijskog komiteta u tri radne grupe za 2013. godinu

- Implementaciji projekta „EXPLODE“

- Implementaciji projekta „SECUP – BiH“

Mediji se pozivaju da budu u prostorijama UNDP-a u Sarajevu, 18.02.2014. godine u 09:30 sati da prate početak rada Četvrtog zasjedanja Komiteta, a izjave za medije su planirane za 11:40 sati kada će se predstavnicima medija obratiti ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, predsjednik Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, precstavnici UNDP-a i Misije OSCE-a u BiH i generali Shirref i Bradshaw.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Uredu za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba