Najave

Konferencija o prevenciji seksualnog nasilja u sukobima i osnaživanje uloge regionalnih snaga sigurnosti u operacijama podrške miru, Sarajevo, Dom Oružanih snaga BiH, PETAK- 28.03.2014. godine, 09:30 sati

28.3.2014


Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u saradnji sa  ambasadama Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Norveške u BiH domaćin je konferencije na temu: „Prevencija seksualnog nasilja u sukobima -  osnaživanje uloge regionalnih snaga sigurnosti u operacijama podrške miru“, koja se održava 28.03.2014. godine u Domu Oružanih snaga u Sarajevu sa početkom u 09:30 sati.

Na konferenciji, kojom će predsjedavati zamjenica ministra odbrane BiH, Marina Pendeš, bit će prisutni visoki zvaničnici Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, ministar vanjskih poslova BiH, dr. Zlatko Lagumdžija, prva zamjenica predsjednika Vlade R. Hrvatske i ministrica vanjskih i evropskih poslova, dr. Vesna Pusić, pomoćnica Generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju, gđa Kolinda Grabar-Kitarević i ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH, Anne Vibeke Lilloe.

U programu konferencije učešće će uzeti visokopozicionirani predstavnici relevantnih ministarstava iz regije, kao i predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija akreditiranih u BiH, ali i onih iz inostranstva.

Mediji se pozivaju da budu u Domu OS BiH u Sarajevu, 28.03.2014. godine,  najkasnije u 09:10 sati da prate početak rada konferencije, a izjave za medije su planirane za 10:15 sati kada će im se obratiti zamjenica ministra odbrane BiH Marina Pendeš, ministrica vanjskih i evropskih poslova R. Hrvatske dr. Vesna Pusić  i ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH Anne Vibeke Lilloe.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Uredu za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba