Najave

Ceremonija primopredaje sedam pasa za otkrivanje mina Deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH, sjedište Norveške narodne pomoći u Sarajevu (Blagovac 2, Vogošća), ponedjeljak, 07.04.2014, 11:00 sati

7.4.2014


U sjedištu Norveške narodne pomoći u Sarajevu (Blagovac 2, Vogošća), 07.04.2014. godine, sa početkom u 11:00 sati održat će se ceremonija primopredaje sedam (7)  pasa za otkrivanje mina Deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH.

Donaciju za sedam pasa za otkrivanje mina za potrebe Deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH osiguralo je Ministarstavo vanjskih poslova Kraljevine Norveške, u okviru Plana za jačanje kapaciteta Norveške narodne pomoći Deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH.

Obuku pasa i vodiča implementirao je Globalni trening centar za obuku pasa za otkrivanje mina Norveške narodne pomoći. Obuka je započela u januaru 2014. godine i nakon svečane primopredaje, timovi pasa radit će na zadacima deminiranja u okviru Oružanih snaga BiH. 

Ceremoniji primopredaje zaštitne opreme će prisustvovati: ambasadorica  Kraljevine Norveške u BiH, Nj.E. Vibeke Lilloe, pomoćnik ministra odbrane Bosne i Hercegovine gdin. Ahmet H. Omerović sa saradnicima i predstavnici Operativne komande Oružanih snaga BiH.

Mjesto sastanka sa predstavnicima medija će biti ispred fabričkog kompleksa Pretis u 10:45 sati, odakle će biti upriličena pratnja do NPA baze u Blagovcu, vozilom Norveške narodne pomoći.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba