Najave

Konferencija Mil to Mil „Uloga lične štabne grupe komandanata“, srijeda 09.04.2014., 10:40 sati, Dom Oružanih snaga BiH, Sarajevo

9.4.2014


U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine će 09.04.2014. godine biti održana konferencija o ulozi lične štabne grupe komandanata unutar OS BiH, a u okviru programa saradnje između MO i OS BiH i Nacionalne garde savezne američke države Maryland.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH te predstavnici Nacionalne garde Marylanda, predvođeni brigadirom Sean M. Casey-em.

U skladu sa programom Konferencije, izjave za medije su predviđene u 10:40 sati, kad će se medijima obratiti najviši zvaničnici MO i OS BiH te Nacionalne garde Marylanda.

Molimo fotoreportere, snimatelje i novinare koji žele snimiti kadrove sa početka Konferencije da u Domu OS BiH budu najkasnije u 08:45 sati, a predstavnike medija koji žele pratiti samo davanje izjava za medije da u Domu OS BiH budu najkasnije u 10:25 sati.

Pozivamo sve predstavnike medija da prate navedeni događaj i prezentiraju ga široj javnosti.

U okviru programa saradnje sa Nacionalnom gardom Marylanda organizirana je konferencija i četiri zasebna seminara, s ciljem poboljšanja funkcija oficira za odnose s javnošću/informiranje, generalnog inspektora, ureda za pravne poslove te funkcije vjerskih službenika u OS BiH.

Cilj seminara je razmjena iskustava i pozitivnih praksi o ulozi spomenutih funkcija u Nacionalnoj gardi Marylanda i u OS BiH.

Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685,
E-mail: info@mod.gov.ba