Najave

Posjeta najviših predstavnika Ministarstva odbrane BiH Operativnoj komandi Oružanih snaga BiH, utorak, 29. april 2014. godine, od 13,00 sati, kasarna “Rajlovac” Sarajevo

29.4.2014


U sklopu redovnih planskih aktivnosti koje se realiziraju u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, ministar odbrane Zekerijah Osmić sa zamjenicima Marinom Pendeš i Živkom Marjancem i u pratnji načelnika Zajedničkog štaba OS BiH, general majora Ante Jeleča sa zamjenicima, generalom Senadom Mašovićem i generalom Mirkom Tepšićem, posjetit će u utorak 29. aprila 2014. godine Operativnu komandu OS BiH i komande i jedinice smještene u kasarni “Rajlovac” u Sarajevu.

Tokom ove posjete, najviši predstavnici Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH će biti upoznati sa trenutnim aktivnostima i zadacima koje realizira Operativna komanda i njoj potčinjene jedinice, a posebno će biti prezentirane aktivnosti 2. Helikopterskog skvadrona brigade Zračnih snaga i PZO i Deminerskog bataljona OS BiH.

Delegacija Ministarstva odbrane BiH  i Zajedničkog štaba OS BiH započinje obilazak Komande OK OS BiH u 12:00 sati, dok je posjeta jedinicama u kasarni “Rajlovac” planirana za 13:00 sati.

Mediji se pozivaju da prate aktivnosti  u kasarni “Rajlovac” i istu prezentiraju široj javnosti i da budu na lokaciji najkasnije do 13:00 sati.

Izjave za medije su planirane u 13:30 sati u kasarni “Rajlovac”. Medijima će se obratiti najviši dužnosnici Ministarstva odbrane i predstavnici Zajedničkog štaba i Operativne komande OS BiH. 

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba