Najave

Sastanak “Prijatelji PSOTC-a” i ceremonija završetka “Kursa o euro-atlantskoj sigurnosti” 07.11.2014. godine - Dom Oružanih snaga BiH Sarajevo u 11:00 sati, izjave za medije u 11:30 sati

7.11.2014

Sastanak “Prijatelji PSOTC-a” se održava u periodu od 05. do 07. novembra 2014. godine u organizaciji MO BiH u prostorijama Doma OS BiH. Na konferenciji se očekuje učešće predstavnika 15 zemalja, od kojih se očekuje da deklarišu svoju moguću podršku Centru za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) u budućnosti.
Prepoznajući važnost saradnje sa partnerima u osiguravanju mira i sigurnosti u svijetu i uloge odgovarajuće obuke i edukacije za buduće operacije podrške miru, Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine jedanput godišnje organizuje sastanak sa trenutnim i potencijalnim partnerima PSOTC-a, spremnim da kroz partnerstvo, podrže rad ovog centra.

Kurs o euro-atlantskoj sigurnosti je projekat u organizaciji Atlantske inicijative Sarajevo, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC). Cilj kursa je ponuditi izborni modul koji govori o teorijskim temeljima faktora koji utiču na sigurnosne politike, razvoj i organizaciju europske sigurnosti. Pored pripadnika OS BiH, kao i stranih oružanih snaga, učešće na kursu su uzeli i studenti sa univerziteta iz Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Mostara i Sarajeva.

Nakon ceremonije, predstavnicima medija obratit će se:
- Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Ministarstva odbrane BiH, gosp. Zoran Šajinović
- Generalni sekretar Atlantske inicijative Sarajevo, doc.dr. Vlado Azinović
- Komandant PSOTC-a, brigadir Jasmin Čajić
- Načelnik Uprave za operacije i obuku J3/J7, brigadir Mario Andrić

Prema planu aktivnosti za 07.11.2014. godine, izjave za medije su planirane u 11:30 u prostorijama Doma OS BiH (Sala 36).
Mediji se pozivaju da budu u Domu OS BiH u Sarajevu 07.11.2014. godine u 10:45 sati, kako bi mogli da prisustvuju završnoj ceremoniji.
Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Uredu za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba