Najave

Pripadnici OS BiH u akciji povodom 22. aprila - međunarodnog „Dana planete Zemlje“, općine Doboj, Doboj –Jug i Maglaj, od 11.00 do 15.00 sati

22.4.2015


Preko 100 pripadnika 6. pbr OS BiH će povodom 22. aprila - međunarodnog „ Dana planete Zemlje“ zajedno sa organima vlasti i stanovništvom lokalnih zajednica na više lokaliteta u općinama Doboj, Doboj –Jug i Maglaj uzeti aktivno učešće u akciji čišćenja korita rijeke Bosne.

Akcija je organizovana od strane Ureda vojnog atašea Ambasade SAD u BiH brigadira Scotta Millera, a inicijator i pokrovitelj je ambasadorica SAD u BiH Nj.E. Maureen E. Cormack.

Aktivnost će se realizovati na navedenim lokacijama dana 22.04.2015. godine od 11.00 do 15.00 sati.

Svečana ceremonija povodom početka akcije bit će održana u općini Doboj-Jug (plato kod restorana „Dallas“) istog dana s početkom u 10.30 sati, kada se očekuje da se Ambasadorica SAD-a obrati učesnicima akcije, predstavnicima lokalnih vlasti i učesnicima iz reda OS BiH.

Koordiniranim radom na terenu usaglašeno je učešće civilnog stanovništva i pripadnika Oružanih snaga BiH na sljedećim lokacijama: obala rijeke Bosne kod „Japanskog mosta“ u Doboju, lokacija „Oploti“ u općini Doboj-Jug i gradu Maglaju - obala iznad mosta u centru grada.

Ambasada SAD-a će logistički podržati ovu akciju kroz osiguranje potrošnog materijala (rukavice, vreće za otpatke i štapovi za kupljenje smeća) kao i sendviča i napitaka za sve učesnike akcije.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba