Najave

Posjeta zamjenika načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske generala sir Gordonа Messengera Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, pres konferencija, kasarna „Travnik“, Travnik, 02.09.2016.

2.9.2016

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč s ostalim najvišim predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH će primiti u posjetu zamjenika načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske generala sir Gordona Messengera u petak, 02.09.2016. godine, u kasarni „Travnik“ u Travniku.

Delegaciju UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, pored generala Messengera će sačinjavati ambasador UK Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Nj.E. Edward Ferguson i vojni ataše pukovnik Paul Marshall.

Prilikom posjete predviđeni su bilateralni razgovori, obilazak radnih tačaka i poligona u kasarni „Travnik“, nakon čega je planirana pres konferencija.

Predstavnicima medija će u kasarni „Travnik“ biti omogućeno praćenje sljedećih aktivnosti:

•          11.00 – 11.30 sati – obilazak kasarne i poligona za obuku, razgovori s kadetima i oficirima, demonstracija komandnih zadataka

•          11.35 – grupno fotografisanje

•          11.45 -12.15 sati – pres konferencija

Učesnici pres konferencije: ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, ambasador UK u BiH Edward Ferguson, zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga UK general Gordon Messenger, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč.

S obzirom na značaj posjete generala sir Gordona Messengera (general 4*) i saradnju koju Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH imaju s Oružanim snagama UK i Ambasadom UK u BiH, molimo vaše prisustvo ovom događaju.

Ukoliko je medijskim ekipama potreban prijevoz za Travnik, potrebno je izvršiti najavu do 12.00 sati u četvrtak 01.09.2016., na broj: 066/226-864.

Na lokaciji će biti dostupan WIFI, tako da će novinarima biti omogućeno da pošalju izvještaje, priče/slike redakcijama s lica mjesta.

Dolazak u kasarnu u Travniku za medije, koji ne dolaze organizovanim prijevozom iz Sarajeva, je najkasnije u 10.30 sati.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba