Najave

Primopredaja doniranih sredstava vojne pomoći Ministarstva odbrane SR Njemačke Ministarstvu odbrane BiH, utorak 21.03.2017. godine, 14,00 sati, kasarna „Rajlovac“ Sarajevo

21.3.2017

Svečana ceremonija primopredaje doniranih sredstava vojne opreme od strane Ministarstva odbrane Savezne Republike Njemačke Ministarstvu odbrane BiH održat će se u utorak 21.03.2017. godine na lokaciji kasarne „Rajlovac“, s početkom u 14,00 sati.

Aktivnost predstavlja realizaciju vojne pomoći iz Sporazuma između Ministarstva odbrane Savezne Republike Njemačke i Ministarstva odbrane BiH o besplatnom transferu 15 bočnih dizalica UH-1H sa stanja njemačkih oružanih snaga u vrijednosti preko 200.000 KM. Primopredaji vojne pomoći prisustvovat će ministrica odbrane BiH Marina Pendeš која је  ujedno i domaćin ceremonije, a u ime donatora SR Njemačke, ambasadorica u BiH Nj.E. Christiane Hohmann, kao i najviši predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i Ambasade SR Njemačke u BiH.

Protokolom ceremonije predviđena su obraćanja ministrice odbrane Marine Pendeš i ambasadorice SR Njemačke u BiH Nj.E. Christiane Hohmann, nakon čega će biti potpisan certifikat o primopredaji doniranih sredstava.

Nakon primopredaje,  planirane su IZJAVE ZA MEDIJE, gdje će se medijima obratiti ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i ambasadorica SR Njemačke, Nj.E. Christiane Hohmann.

Molimo predstavnike medija, snimatelje, fotografe i novinare, koji žele pratiti ovu aktivnost, da na ulazu kasarne „Rajlovac“ u Sarajevu budu prisutni najkasnije do 13,45 sati.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba