Najave

Svečanost u povodu prijema IV klase oficira Oružanih snaga BiH u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira, srijeda 6. decembra 2017. godine, 10,30 sati, Dom Oružanih snaga BiH Sarajevo.

6.12.2017

Pozivaju se predstavnici medija da posjete Dom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu, srijeda, 6. decembra 2017. godine u 10.30 sati, u povodu završetka obuke, polaganja zakletve i potpisivanja ugovora o prijemu u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira OS BiH za 67 kandidata koji su uspješno završili obuku u okviru projekta “Osnovna oficirska obuka”.

Novinarima, snimateljima i fotoreporterima će biti omogućeno snimanje kadrova tokom svečanosti, dodjele uvjerenja o završenoj Osnovnoj oficirskoj obuci, polaganja zakletve, a nakon toga će moći uzeti izjave od Ministrice odbrane BiH, Načelnika Zajedničkog štaba OS BiH, Komandanta Centra za profesionalni razvoj i najboljeg polaznika u IV klasi Osnovne obuke oficira.

Molimo predstavnike medija da u Domu OS BiH u Sarajevu budu 06. decembra 2017. godine najkasnije u 10:10 sati kako bi preuzeli materijale za medije, a oni koji žele pratiti samo izjave za medije trebaju doći u  Dom Oružanih snaga BiH u Sarajevu najkasnije do 11,30 sati.

Predstavnici medija mogu potvrditi svoje prisustvo majoru Elmiru Šehiću, na kontakt:

e-mail; prcprtravnik@gmail.com, mob. 061/198-332.