Najave

Simpozij „Civilno-vojna saradnja vezana za zaštitu kulturnih dobara u kriznim situacijama i moguće posljedice“, četvrtak, 11. oktobar 2018. godine, Dom OS BiH, Sarajevo, od 09.00 sati

10.10.2018

Ministarstvo odbrane BiH, u saradnji sa Uredom vojnog atašea Republike Austrije u BiH i nevladinom organizacijom „WERK“ iz Mostara, organizira simpozij na temu „Civilno-vojna saradnja vezana za zaštitu kulturnih dobara u kriznim situacijama i moguće posljedice“. Simpozij će se održati u četvrtak, 11. oktobra 2018. godine u Domu OS BiH u Sarajevu, sa početkom u 09.00 sati.

Simpoziju će u svojstvu domaćina prisustvovati ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, kao i drugi predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predstavnici Ambasade Republike Austrije u BiH i nevladine organizacije “WERK” iz Mostara, brojni predstavnici akademske zajednice iz naše zemlje i Republike Austrije, kao i predstavnici Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika i drugi.

Cilj simpozija je podizanje svijesti o značaju zaštite kulturnih dobara u kriznim situacijama i povezivanje međunarodnih i domaćih predstavnika akademske zajednice, profesionalaca iz državne službe, oružanih snaga i nevladinih organizacija, kao i poticanje edukacije iz ove oblasti.

Nakon uvodnog obraćanja ministrice odbrane Marine Pendeš i ambasadora Republike Austrije u BiH Martina Pammera, biće upriličene izjave za medije.

IZJAVE ZA MEDIJE planirane su u 09.30 sati.

Medijima će se obratiti ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pammer, vojni ataše Republike Austrije pukovnik Michael Pesendorfer i drugi izlagači u programu simpozija.

Molimo predstavnike medija, snimatelje, fotografe i novinare, koji žele pratiti ovu aktivnost, da budu u Domu OS BiH u Sarajevu najkasnije do 08.45 sati.                                                            

Uz zahvalnost na saradnji,

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,