Najave

Potpisivanje ugovora o dodjeli 245.400 US dolara za projekat „EXPLODE+“ za aktivnosti uništavanja nestabilne municije, ponedjeljak, 5. novembar 2018. godine, 15.30 sati, zgrada UN-a, Sarajevo

2.11.2018

Nj.E. dr. Reinout Vos, ambasador Kraljevine Holandije u BiH i Sezin Sinanoglu, rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH će 5. novembra 2018. godine, u prisustvu Borislava Jezeraškića, pomoćnika ministra odbrane BiH za nabavku i logistiku, potpisati ugovor o dodjeli 245.400 US dolara za projekat „EXPLODE+“, kao dodatni doprinos Kraljevine Holandije aktivnostima uništavanja nestabilne municije u BiH četvrtu godinu zaredom.

Predstavnici medija se pozivaju da snime svečano potpisivanje ugovora, kao i izjave učesnika 5. novembra 2018. godine (ponedjeljak), sa početkom u 15.30 sati, u Zgradi UN-a, Zmaja od Bosne bb, Sarajevo.

Medijima će se nakon potpisivanja obratiti:

• Nj. E. Dr Reinout Vos, ambasador Kraljevine Holandije u BiH,

• Sezin Sinanoglu, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH,

• Borislav Jezeraškić, pomoćnik ministra odbrane BiH za nabavku i logistiku.

Nestabilna municija predstavlja prijetnju sigurnosti građana i zajednica širom BiH, zbog čega se trenutno provodi niz aktivnosti na njenom uništavanju, i to primarno kroz EU STAR projekat (vrijednost 2,8 miliona eura) koji finansira Evropska unija, a provodi UNDP BiH u partnerstvu sa Ministarstvom odbrane BiH, te „EXPLODE+“ projekat (čije aktivnosti se sufinansiraju sredstvima koje su osigurale Vlade Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Holandije i Kraljevine Norveške). Dodatnim ulaganjem u realizaciju aktivnosti „EXPLODE+“ projekta, koje će se provoditi do 30. novembra 2019. godine, Kraljevina Holandija pokazuje svoju kontinuiranu opredijeljenost za podršku razvoja Bosne i Hercegovine i veću sigurnost zajednica.

Za više informacija možete se obratiti:

• UNDP Odjel za komunikacije, communications.ba@undp.org

• Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH, info@mod.gov.ba

• Ambasada Kraljevine Holandije, Mak.Kapetanovic@minbuza.nl