Najave

Obilježavanje 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH u 2018. godini i 15 godina saradnje između BiH i američke savezne države Maryland

20.11.2018

Poštovani,

I ove godine Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH 1. decembra obilježavaju Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 13. godišnjicu formiranja jedinstvenih Oružanih snaga BiH.

Također, MO BiH ove godine obilježava 15 godina Državnog partnerskog programa (SPP) između Bosne i Hercegovine i američke savezne države Maryland.

Budući da su ovi datumi za nas od posebne važnosti, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pripremaju niz aktivnosti, kako bi ih što svečanije obilježili, a širu javnost upoznali o njihovom značaju.

Ukoliko ste zainteresirani, predlažemo da u periodu od 23. 11. do 1. 12. 2018. godine u okviru programske šeme vaših medija ugostite i realizirate intervjue sa najvišim predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i predstavnicima Nacionalne garde Marylanda, koji bi govorili o ovim temama.

Ured za odnose s javnošću će omogućiti razgovor sa jednim od sljedećih sagovornika:

Ministricom odbrane BiH,

Zamjenicima ministra odbrane BiH,
Načelnikom i zamjenicima načelnika ZŠ OS BiH,
Komandantom Nacionalne garde Marylanda generalicom Lindom Singh – od 27. 11. 2018. godine,
Komandantom Operativne komande OS BiH,
Ostalim pripadnicima OS BiH.

Molimo da nam u što kraćem roku dostavite termin kada i sa kojim od predloženih sagovornika želite obaviti intervju. Ukoliko biste bili u mogućnosti dostaviti i okvirna pitanja, to bi nam znatno olakšalo pripremu i realizaciju intervjua.

S poštovanjem,

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba