Najave

Dodjela priznanja Centru za operacije podrške miru (PSOTC) OS BiH za izvanredan doprinos implementaciji NATO programa „Izgradnje integriteta“, Dom OS BiH, Sarajevo, četvrtak 28.03.2019. godine, od 12,00 sati

26.3.2019


Svečana ceremonija dodjele priznanja Centru za operacije podrške miru (PSOTC) Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, za izvanredan doprinos implementaciji NATO programa „Building Integrity,“ održat će se u četvrtak, 28. marta 2019. godine u Domu OS BiH sa početkom u 12,00 sati.

 

Ovom događaju će u svojstvu domaćina prisustvovati ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, generalpukovnik Senad Mašović, najviši predstavnici MO i OS BiH, kao i predstavnici vojno-diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.

 

Protokolom ceremonije predviđena su obraćanja ministrice odbrane Marine Pendeš i komandanta PSOTC-a brigadira Edina Bajramovića, a nakon završetka ceremonije planirane su IZJAVE ZA MEDIJE. Medijima će se obratiti ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i komandant PSOTC-a brigadir Edin Bajramović.

 

Centar za operacije podrške miru (PSOTC)  je uključen u NATO  inicijativu izgradnje integriteta još od 2008. godine, kada je realiziran prvi kurs izgradnje integriteta. To je bio međunarodni projekat, vođen od strane organizacije „Transparency International“, a kurs je realiziran u PSOTC-u u saradnji sa Geneve Center for Security Policy, Odbrambenom akademijom Ujedinjenog Kraljevstva i i Švedskim odbrambenim univerzitetom.

 

Od 2011. do 2018. godine, više od 400 studenata je pohađalo kurseve izgradnje integriteta u Centru za operacije podrške miru – PSOTC, gdje su gotovo dvije trećine bili međunarodni studenti iz 33 različite zemlje.

 

Ljubazno molimo predstavnike medija, snimatelje, fotografe i novinare, koji žele pratiti ovu aktivnost, da budu u Domu OS BiH u Sarajevu, najkasnije do 11,45 sati radi praćenja početka ceremonije i do 12,15 sati – za one koji žele pratiti IZJAVE ZA MEDIJE.        

 

Pozivamo sve predstavnike medija da prate navedeni događaj i prezentuju ga široj javnosti.

 

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba