Najave

POZIV MEDIJIMA - PRIJEM U ORUŽANE SNAGE BiH u početnom činu vojnika

10.4.2019

Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH (MO i OS BiH) će polovinom aprila 2019. godine objaviti konkurs za prijem 257 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH u početnom činu vojnika.

Poseban Tim MO i OS BiH otpočeo je sa promocijom i najavama prijema u Oružane snage BiH u 2019. godini, a ciljna grupa su mladići i djevojke završnih razreda srednjih škola, kao i studenti fakulteta i univerziteta u BiH.

Pored prijema vojnika u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, MO i OS BiH uporedo vode aktivnosti pripreme i slanja djevojaka i mladića u vojne akademije izvan Bosne i Hercegovine, a sve u skladu sa planovima bilateralne saradnje sa zemljama regiona, ali i sa Velikom Britanijom, Njemačkom, Austrijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Turskom, Grčkom.

MO i OS BiH će, također, u profesionalnu vojnu službu u 2019. godini primiti i 60 mladića i djevojaka u početnom činu oficira, a obuka za ovu kategoriju će otpočeti tokom mjeseca maja.

Zbog činjenice da je ovo dobra prilika za mlade ljude da svoje zaposlenje, ili profesionalni razvoj započnu u našoj državi, ili da svoju edukaciju i profesionalno osposobljavanje započnu u nekoj od zemalja regije ili drugih partnerskih i prijateljskih zemalja, a potom se vrate i nastave služiti svojoj zemlji, POZIVAMO vas da se i vi uključite u ovu priču te da zajednički širu bh. javnost upoznamo sa prilikama, šansama i mogućnostima koje naša institucija nudi mladim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko ste zainteresirani, predlažemo da u periodu od 15. aprila pa do kraja 2019. godine, u okviru programske šeme vaših medija, ugostite i realizirate intervjue sa najvišim predstavnicima MO i OS BiH, koji bi govorili o ovoj temi, kao i mogućnostima i šansama za mlade ljude da postanu dio sistema odbrane i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ured za odnose s javnošću će vam omogućiti razgovor sa najvišim predstavnicima MO i OS BiH, kao i sa članovima Tima za promociju vojnog poziva, ali i sa pripadnicima Oružanih snaga BiH koji bi govorili o svojim iskustvima i profesionalnim iskustvima.

Molimo da Uredu za odnose s javnošću MO BiH javite i dostavite termin, kada i sa kojim od ovih ličnosti želite obaviti intervju.

Također, u cilju promocije vojnog poziva, dostavljamo i link promotivnog spota, koji možete direktno preuzeti putem wetransfera te koristiti u vašim medijima.

http://bit.do/eNV9x

Uz zahvalnost na saradnji,

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba