Najave

Ceremonija puštanja u rad Glavne stanice za izradu vojnih legitimacija, 4. juli 2019. godine, 14.00 sati, kasarna „Kozara“ Banja Luka

3.7.2019

Ceremonija povodom puštanja u rad Glavne stanice za izradu vojnih legitimacija održat će se u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci 4. jula 2019. godine, sa početkom u 14.00 sati.

Pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine prvi put će biti dodijeljene vojne legitimacije. To su prve legitimacije od osnivanja Oružanih snaga BiH koje se izdaju svim pripadnicima OS BiH, čime se potvrđuje stvarni legitimitet pripadnika OS BiH i izvan kasarni koje su smještene na lokacijama u Bosni i Hercegovini, kao i izvan BiH, na aktivnostima kao što su učešće u mirovnim operacijama, na međunarodnim vježbama i drugim vojnim aktivnostima u inostranstvu.

Tim povodom održat će se i svečana ceremonija puštanja u rad Glavne stanice za izradu vojnih legitimacija u OS BiH.   

Ceremoniji će prisustvovati predstavnici Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba OS BiH, predstavnici Ambasade Velike Britanije u BiH, Štaba NATO Sarajevo, te predstavnici ostalih komandi i jedinica OS BiH.

Protokol aktivnosti:

13.30 – 14.00 – dolazak zvanica

14.00 – početak ceremonije

15.30 – 15.50 – obraćanje zvanica i IZJAVE ZA MEDIJE     

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom događaju radi informiranja šire javnosti, uz preporuku da na glavnom ulazu u kasarnu “Kozara”, Banja Luka, budete najkasnije do 13.45 sati, kako bi imali dovoljno vremena za ulazak i sigurnosne procedure. 

Kontakt osoba za predstavnike medija je kapetan Aleksandar Zec, telefon: 051/335-861.