Najave

Regionalna konferencija "Mediji i odbrana", 15. - 16. oktobar 2019. godine, Dom Oružanih snaga BiH, IZJAVE ZA MEDIJE od 09.50 sati

11.10.2019

Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini i NATO štabom u Sarajevu organizira Regionalnu konferenciju "Mediji i odbrana", koja će se održati od 15. do 16. oktobra 2019. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Konferenciji će prisustvovati ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, komandantica NATO štaba Sarajevo Marti J. Bissell, mađarski ambasador u BiH Nj.E. Krisztián Pósa, te predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Parlamentarne skupštine BiH, EUFOR-a i Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a u BiH (ODC).  

Učesnici konferencije su predstavnici službi za odnose s javnošću iz ministarstava odbrane zemalja: Kraljevine Norveške, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, predstavnici NATO-a iz Brisela, nevladinih organizacija u BiH, te predstavnici medija iz zemalja regije i Bosne i Hercegovine.

Cilj regionalne konferencije "Mediji i odbrana" je međusobna razmjena iskustava i najboljih praksi saradnje odbrambenog resora sa medijima, iznalaženje najboljih rješenja za unapređenje regionalne saradnje u skladu sa savremenim dostignućima kroz teme koje se tiču oblasti evroatlantskih integracija i odnosa s javnošću te medijske promocije vojnog poziva.

Predstavnicima medija će, 15. oktobra u Domu OS BiH, biti omogućeno fotografiranje i snimanje kadrova s početka konferencije u skladu sa sljedećim rasporedom: 

•          09:30 fotografiranje i snimanje kadrova početka konferencije do 3 min.

•          09:50 IZJAVE ZA MEDIJE

Pozivamo predstavnike medija da, ukoliko žele fotografirati i snimiti kadrove početka konferencije, svoj dolazak u Dom OS BiH u Sarajevu planiraju najkasnije do 09.15 sati.

Uz zahvalnost na saradnji,

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba