Rješavanje viškova naoružanja

Zamjenici ministra odbrane Jerinić i Jusić izvršili obilazak lokacije Radionice za održavanje i uništavanje MiMES-a u Doboju

17.6.2016

Zamjenici ministra odbrane BiH Boris Jerinić i Sead Jusić su 17.06.2016. godine posjetili Radionicu za održavanje i uništavanje municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES) u Doboju. Delegaciju Ministarstva odbrane BiH, u kojoj se nalazio i pomoćnik ministra za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić, u kasarni "3. maj" primio je zamjenik komandanta Komande za podršku OS BiH brigadni general Gojko Knežević.

Za visoku delegaciju Ministarstva odbrane BiH upriličen je informativni birfing na kojem je upravnik RzOiU MiMES-a pukovnik Savo Aničić upoznao goste s dosadašnjim aktivnostima na održavanju i uništavanju MiMES-a i težišnim aktivnostima za 2016. godinu. Nakon brifinga, izvršen je obilazak lokacije i postrojenja za delaboraciju i uništavanje nestabilne municije kao i prikaz praktičnoga rada na uništavanju municije i minsko eksplozivnih sredstava. Zamjenici ministra Jusić i Jerinić izrazili su zadovoljstvo prezentacijom operacija demilitarizacije MiMES-a, kao i aktivnostima koje se vode u ovoj jedinici, pri čemu je uništavanje MiMES-a istaknuto kao jedan od prioriteta Ministarstva odbrane BiH u narednom periodu.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA