Rješavanje viškova naoružanja

Načelnik Oružanih snaga Švicarske posjetio Radionicu za obilježavanje malog i lakog naoružanja u Rajlovcu

2.8.2019

Načelnik Oružanih snaga Švicarske generalpukovnik Philippe Rebord sa saradnicima i predstavnicima EUFOR-a boravio je 2. augusta 2019. godine na lokaciji Rajlovac u Radionici za obilježavanje malog i lakog naoružanja, s ciljem upoznavanja sa ostvarenim rezultatima u procesu rješavanja viškova municije i naoružanja.

Predstavnike Oružanih snaga Švicarske i EUFOR-a na lokaciji Rajlovac primili su predstavnici Oružanih snaga BiH, komandant Komande logistike brigadir Ernes Heleg, brigadir Zdravko Avram iz Komande za podršku, komandant Glavne logističke baze (GLB) brigadir Miro Novaković i major Mensur Hadžić iz Zajedničkog štaba OS BiH.

Cilj posjete je bio da se delegaciji Oružanih snaga Švicarske prezentiraju dosadašnji rezultati Master plana koji tretira realizaciju projekata rješavanja viškova municije i naoružanja, kao i da se predstave aktivnosti za naredni period.

U okviru posjete lokaciji Rajlovac, gosti su obišli Radionicu za obilježavanje malog i lakog naoružanja, gdje im je od strane predstavnika kompanije „The Halo Trust“ ukratko prezentiran način obilježavanja naoružanja uz praktičnu demonstraciju samog postupka.


Info - KL OS BiH

6 FOTO GALERIJA