Informacije o prijemu u OS BiH

Prijem na osnovnu obuku I klase kandidata iz građanstva za mjesta oficira u COO/KOiD

3.2.2014

Godišnjim planom obuke i Odlukom ministra odbrane, 03.02.2014. godine na osnovnu obuku u COO/KOiD primljeno je 30 kandidata za mjesta oficira iz građanstva.

Prema planiranoj dinamici prijema svi kandidati javili su se do 08.00 sati u kasarnu “Zaim Imamović”, Pazarić. Prijem je izvršen na kapiji od strane pripadnika Bataljona vojne policije, nakon čega su pripadnici Personalnih poslova COO/KOiD izvršili popunu personalnih kartona i iste uputili u nastavnu jedinicu koja će vršiti obuku u narednih 12 sedmica.

Nakon odlaganja torbi i ličnih stvari kandidati su upućeni u kasarnu “Rajlovac”, radi zaduženja uniforme i planirane opreme.

Prijemu je prisustvovao komandant KOiD-a brigadir Robert Sušac. Brigadir Sušac zaželio im je zdravlje, uspjeh i sreću u toku osnovne obuke i boravka na lokaciji kasarne “Zaim Imamović” u Pazariću.

Također, na lokaciji je prisustvovala i produkcijska kuća INPUT, angažovana od strane Britanske Ambasade, koja je izvršila snimanje prijema sa ciljem pripreme filma o prijemu i obuci kandidata za mjesta oficira iz građanstva.

Info- KOiD