Vijesti

Pripadnici OS BiH završili školovanje Visokih studija sigurnosti i Generalštabnog usavršavanja u Beogradu

30.6.2023

Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za resurse generalmajor Gojko Knežević prisustvovao je 30. juna 2023. godine svečanosti u povodu završetka školovanja polaznika 12. klase Visokih studija sigurnosti i odbrane i oficira 66. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane u Beogradu.

Generalštabno usavršavanje završila su četiri pripadnika iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pukovnici Goran Stokić, Saša Lazarević, Nebojša Lazarević i Goran Sekulić.

Visoke studije sigurnosti i odbrane iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine završio je brigadir Mitar Adžić.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo karijernog usavršavanja oficira, čiji je cilj razvoj liderskih sposobnosti za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih sigurnosnih izazova.

Program školovanja na Visokim studijama sigurnosti i odbrane, polaznicima donosi nova znanja i iskustva, ali i mogućnost boljeg shvatanja i razumijevanja svih izazova na polju sigurnosti,  odbrane, ekonomije, kao i energetskih, socijalnih i izazova iz oblasti zdravstva,  migracija i stabilnosti u regionu.

Pored zamjenika načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajora Gojka Kneževića,  svečanosti je prisustvovao i vojni ataše pri Ambasadi Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji brigadir Srđan Čavić.

Info - Vojni ataše BiH u R. Srbiji

4 FOTO GALERIJA