Vijesti

Izrada dva značajna dokumenta iz odbrambenog Sistema

6.7.2023

Predstavnici Ministarstva odbrane BiH (MO BiH) i Oružanih snaga BiH predvođeni Generalnm inspektorom MO BiH generalom Mirsadom Ahmićem prisustvovali su trodnevnoj radionici, koja je održana u periodu od 4. do 6. jula 2023. godine u Konjicu.

Zadatak radionice bio je izrada dva značajna dokumenta iz odbrambenog resora i to: Godišnji izvještaj o realizaciji Plana integriteta i borbe protiv korupcije u MO BiH za period 2020.-2024. godina i finalizacija Knjige poslovnih procesa Ministarstva odbrane BiH.

Radionica je realizovana uz podršku Centra za izgradnju integriteta u sektoru odbrane-CIDS iz Osla (Kraljevina Norveška).

Učesnici radionice su izvršili analizu realizacije Plana integriteta i borbe protiv korupcije u MO BiH za period juni 2022.- maj 2023. godine, ažurirali sve podatke, na osnovu kojih je i sačinjen Godišnji izvještaj o realizaciji Plana integriteta i borbe protiv korupcije za navedeni period, a koji će biti dostavljen Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH.

Takođe, učesnici su finalizirali i Knjigu poslovnih procesa MO BiH kroz usvajanje konačnih rješenja koja se odnose na šeme sistemskih i administrativnih procesa, mape procesa i dijagrame tokova procesa administrativne podrške.

General Ahmić je istakao veliki značaj postignutih rezultata rada ove radionice, sa naglaskom na značaj finaliziranja Knjige poslovnih procesa MO BiH, što je naša obaveza iz partnerskog cilja u okviru PARP programa saradnje sa NATO-om i što će znatno doprinjeti unapređenju poslovnih procesa u MO BiH.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA