Vijesti

Simoblična zahvalnost FK „Vratnik“ iz Sarajeva za ministra Heleza

6.7.2023

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane BiH Zukan Helez primio je u četvrtak, 6. jula 2023. godine, sekretara Fudbalskog kluba „Vratnik“ iz Sarajeva Mufida Zimića.

U ime FK „Vratnik“, koji je sa svojih 87 godina postojanja jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Sarajevu, ali i u ime prijatelja ovog kluba, Zimić je želio izraziti zahvalnost ministru Helezu na, kako je rekao „otvorenoj i čvrstoj borbi za državu Bosnu i Hercegovinu i sve obične i male ljude u njoj“.

Zimić je istakao da je Helezov javni stav pružio nadu mnogim malim i dobronamjerim ljudima, da je zajednički život u Bosni i Hercegovini moguć te da može donijeti napredak za sve koji u njoj žive, kao i za cijelo drušvo. Pri tom je ministru Helezu uručio simbolični poklon – dres FK „Vratnika“ s brojem 10.

Ministar Helez je zahvalio Zimiću na simboličnoj gesti te istakao da se uvijek zalaže za mir i napredak cijelog stanovništva Bosne i Hercegovine. Istakao je da riješenje za političke nesuglasice leži u otvorenom dijalogu, uz poštovanje svih nevinih žrtava, kao i spremnost da se razumiju potrebe i strahovi svih članova društva, te da politička isključivost ne smije biti jedina opcija u tom dijalogu.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA