Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović posjetio Općinu Pale

10.7.2023

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović 10. jula 2023. godine posjetio je Općinu Pale i sastao se sa načelnikom Općine Pale Boškom Jugovićem. Sastanku su prisustvovali i predstavnici ove lokalne zajednice.

Tema sastanka bila je civilno-vojna saradnja i identifikovanje oblasti u kojima se saradnja može unaprijediti u narednom periodu. Prije svega, sagovornici su naglasili značaj i ulogu Oružanih snaga BiH u pomoći civilnom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda.

„Ovo je jedna od misija OS BiH koja je definisana u Zakonu o odbrani BiH i mi ćemo u narednom periodu imati nekoliko sastanaka gdje ćemo konkretno na terenu sagledati mogućnosti angažovanja jedinica OS BiH. Prvenstveno se to odnosi na unapređenje saobraćajnih komunikacija u Općini Pale ali i na ulaganje u infrastrukturu kasarne „Miloš Obilić“, kako bismo obezbjedili bolјe uslove za rad pripadnika OS BiH.“ – istakao je Goganović.

Načelnik Općine Pale Boško Jugović je izrazio zadovolјstvo današnjom posjetom i naglasio važnost jačanja civilno-vojne saradnje, između Ministarstva odbrane BiH i Opštine Pale a u skladu sa Zakonom o odbrani BiH.

Susret je protekao u prijatnoj atmosferi sa najavom novih sastanaka u narednom periodu.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA