Vijesti

Ministar Helez razgovarao sa državnim zastupnikom norveškog Parlamenta

14.7.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je, danas, 14. jula 2023. godine u službenu posjetu Ahmeda Lindova, člana Centralnog Komiteta socijaldemokratske partije Norveške i povremenog državnog zastupnika u Parlamentu Norveške.

Teme razgovora bile su trenutno stanje u regiji, uticaj ruske agresije u Ukrajini na našu zemlju, te modaliteti proširenja saradnje između BiH i Norveške.

Ministar Helez se zahvalio gospodinu Lindovu na interesu i posjeti, te ga je upoznao sa dostignućima, trenutnim stanjem i potrebama u oblasti odbrambenog resora. Pohvalio je saradnju koju ima sa Ambasadorom Norveške u BiH.

Gospodin Lindov je istakao da je Bosna i Hercegovina Norveškoj veoma bliska zemlja, te da je Norveška vlada jako zainteresovana za svaku moguću vrstu podrške i pomoći kako MO i OS BiH, tako i našoj zemlji u cjelini. Istakao je zainteresovanost za saradnju u oblasti namjenske industrije.

Takođe, naglasio je i značaj činjenice da je Norveška kontakt zemlja BiH za saradnju sa NATO savezom, što je jedna od olakšavajućih okolnosti za intenziviranje bilateralne saradnje.

Dogovorene su posjete na ministarskom nivou u toku ove godine.


Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA