Vijesti

General Ilić posjetio pripadnike Oružanih snaga BiH u humanitarnoj misiji u Sloveniji

31.8.2023

Komandant Operativne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalmajor Radovan Ilić posjetio je 28. i 29. augusta pripadnike Jedinice privremenog sastava OS BiH, koji se nalaze u humanitarnoj misiji pružanja pomoći civilnim strukturama u Republici Sloveniji, i koja je proglašena najproduktivnijom na terenu.

General Ilić se u okviru posjete Jedinici privremenog sastava OS BiH sastao sa predstavnicima Oružanih snaga Republike Slovenije i predstavnicima lokalnih vlasti, općina Mežica, Črna na Koroška, Prevalja i Ravne na Koroška, gdje kontingent OS BiH učestvuje u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posljedica od poplava.

Predstavnici Vojske Slovenije i lokalnih vlasti zajedno sa pripadnicima OS BiH imali su priliku da obiđu ugrožena područja i sagledaju rezultate izvođenja radova na terenu, te je istaknuto obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom saradnje.

Ovom prilikom general Ilić se sastao sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Slovenije brigadnim generalom Koračinom Francom. Generali su razmijenili informacije o proteklim, trenutnim i budućim aktivnostima Oružanih snaga BiH i Vojske Slovenije i usaglasili se da će svojim djelovanjem doprinijeti razvoju dobrih bilateralnih odnosa dviju vojski.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA