Vijesti

Ministar Helez, zamjenik Galić i general Knežević otputovali u Vatikan

19.9.2023

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez, sa zamjenikom ministra odbrane za politiku i planove Slavenom Galićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za resurse generalmajorom Gojkom Kneževićem, u utorak, 19. septembra 2023. godine, otputovao je u službenu posjetu Svetoj Stolici u Vatikanu.

Ministar Helez, zamjenik ministra Galić i general Knežević će u srijedu 20. septembra prisustvovati općoj audijenciji, koju će održati Sveti Otac. Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH će se susresti sa papom Franjom i najvišim zvaničnicima Vatikana, ministrom vanjskih poslova i državnim sekretarom Svete Stolice.

Također, delegacija MO i OS BiH će u Rimu službeno posjetiti i NATO koledž za odbranu, koji već više od jedne decenije pomaže edukaciju visokih oficira i državnih službenika Bosne i Hercegovine na strateškom nivou.

Na sastancima će se razgovarati o odnosima BiH i Svete Stolice, vjerskom dušebrižništvu u Oružanim snagama BiH, edukaciji stručnih kadrova iz BiH, kao i mogućnostima dalje izgradnje međusobnog povjerenja u Evropi i regiji zapadnog Balkana.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba