Vijesti

Svečana promocija XI klase podoficira Oružanih snaga BiH

22.9.2023

Svečana promocija XI klase podoficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održana je u petak, 22. septembra 2023. godine u kasarni „Travnik“ u Travniku.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, ispred Komande za podršku OS BiH brigadir Hajro Palić, komandant Komande za obuku i doktrinu (KOiD) brigadir Slaven Blavicki, komandant Centra za profesionalni razvoj (CPR) pukovnik Šaban Kadrić, načelnik Odjeljenja vojnih kurseva pukovnik Alman Kasumović, predstavnici EUFOR-a i NATO Štaba Sarajevo i ostali visoki zvaničnici MO i OS BiH.

Nakon intoniranja himne BiH, prisutnima se obratio pukovnik Alman Kasumović, koji je istakao da su „Oružane snage BiH u ovom tranzicijskom periodu i periodu smjena generacija danas bogatije za 59 novih vodnika od kojih je i osam žena, a koji su kroz sistem obuke stekli potrebne kompetencije za obavljanje različitih podoficirskih dužnosti u budućnosti“, te uputio čestitke podoficirima na uspješnom završetku obuke i ulazak u podoficirski kor u činu vodnika, kao i njihovim porodicama.

Prisutnima se obratio i komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Slaven Blavicki, uz poruku vodnicima da „od danas za vas sve postaje drugačije, postajete vođe, vi ćete biti odgovorni za nekoga ko je bio u vašoj ulozi prije nego što ste završili ovu obuku“, te uputio čestitke Centru za profesionalni razvoj na još jednoj uspješno aktivnosti, a porodicama i  prijateljima XI klase podoficira poručio da trebaju biti ponosni na njih. 

Osnovnu podoficirsku obuku uspješno je završilo 59 kandidata, a najbolji u klasi bio je Ilija Erić.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

11 FOTO GALERIJA