Vijesti

Održana 2. sjednica Stručnog kolegija Ministarstva odbrane BiH

4.10.2023

Druga sjednica Stručnog kolegija Ministarstva odbrane BiH održana je u prostorijama ministarstva, u srijedu, 4. oktobra 2023. godine.

Sjednicom je predsjedavao ministar odbrane BiH Zukan Helez. Sjednici su prisustvovali zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandar Goganović, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović sa zamjenicima generalmajorima Ivicom Jerkićem i Gojkom Kneževićem, generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić te pomoćnici ministra odbrane i šefovi organizacijskih jedinica MO BiH.

Na sastanku je primarno razgovarano o potrebi što efikasnijeg funkcioniranja svih segmenata sistema odbrane, uključujući potrebu za kontinuiranim procesom podmlađivanja Oružanih snaga BiH, stvaranja boljih uslova života i rada pripadnika OS BiH, kao i potrebu za većim stepenom decentralizacije u oblasti javnih nabavki.

U konstruktivnoj razmjeni stavova, ministar Helez je od svih prisutnih zahtijevao visok stepen profesionalizma i odgovornosti u radu, u cilju što efikasnijeg funkcioniranja sistema odbrane BiH i njegovog daljnjeg razvoja.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA