Vijesti

Razgovori o norveškoj podršci strateškom komuniciranju MO BiH

11.10.2023

Predstavnici Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine u srijedu 11. oktobra 2023. godine primili su u službenu posjetu nerezidentnog vojnog atašea Kraljevine Norveške brigadira Dag-Magnea Lundea.

Na sastanku je razgovarano o predstojećim zajedničkim aktivnostima Ministarstava odbrane BiH i Norveške na polju strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću, koja su definisana Planom bilateralne vojne saradnje BiH i Kraljevine Norveške za 2023. godinu. 

Predstavnike Ureda za odnose s javnošću MO BiH posebno su zanimale mogućnosti praktičnog upoznavanja s najboljim praksama MO Kraljevine Norveške na polju komuniciranja s javnošću na strateškom nivou, borbe protiv dezinfomacija i promovisanja koristi koje bi odbrambeni sistem, ali i građani BiH, imali od punopravnog članstva u NATO-savezu, što je zakonski definisan spoljnopolitički cilj BiH.

U ime Ureda za odnose s javnošću MO BiH na sastanku su prisustvovali pukovnik Suvad Rogo i Antonio Prlenda. Razgovarajući o predstojećim aktivnostima, sagovornici su posebno imali u vidu da je Ambasada Kraljevine Norveške, u ovom periodu, za BiH kontakt-ambasada s NATO savezom.


Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba