Vijesti

Zamjenik ministra Goganović u posjetu primio državnog sekretara MO Crne Gore Perovića: Služimo za primjer kako sarađuju dvije države

23.10.2023

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Aleksandar Goganović primio je u posjetu 23. oktobra 2023. godine državnog sekretara Ministarstva odbrane Crne Gore Krstu Perovića.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku odbrambene bilateralne saradnje, sigurnosnoj situaciji u BiH i regionu, te o rješavanju viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava koje naša zemlja ima.

Goganović se zahvalio Crnoj Gori na podršci i prijateljskom odnosu premа Bosni i Hercegovini.

„Crna Gora nam pruža podršku u brojnim segmentima. Naša zemlja je kao i Crna Gora opredijeljena da učestvuje u svim regionalnim inicijativama. Iako je BiH po političkom uređenju komplikovana zemlja, ne trebamo mi biti komplikovani ljudi. Trudimo se ispuniti i zahtjeve koje dobijamo od EU, a što se tiče NATO puta, tu nailazimo na podijeljena mišljenja“, kazao je Goganović. Dodao je da je sigurnosna situacija u BiH stabilna, što je potvrdio i NATO Štab u Sarajevu.

Sagovornici su konstatovali da region Zapadnog Balkana ima zajedničke izazove i limite, zbog čega međusobna saradnja predstavlja najlakši put do rješenja.

Državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore Perović kazao je da je važno držati se prijateljskog puta i otvorenih očiju pratiti šta se dešava oko nas.

„Služimo za primjer kako to međusobno sarađuju dvije države. Ostvarujemo stalne kontakte u različitim inicijativama, podržavamo BiH da unaprijedi svoje članstvo u regionalnim inicijativama. Došli smo ovdje da vam izrazimo podršku u svemu što radite“, naglasio je Perović.

Sastanku su uz Goganovića i Perovića prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, savjetnik ministra odbrane brigadir Muhamed Dautović, šef Kabineta zamjenika ministra odbrane Aleksandar Nikolić, desk oficir za saradnju sa Crnom Gorom Dalila Džamalija, a iz delegacije Crne Gore bili su pomoćnik ministra za PiP generalmajor Rajko Pešić i predstavnici Ambasade Crne Gore u BiH. 

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA