Vijesti

Realiziran Napredni kurs odnosa s javnošću

27.10.2023

U organizaciji Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH realiziran je Napredni kurs odnosa s javnošću u periodu od 23. do 27. oktobra 2023. godine u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Na kursu je učestvovalo 15 pripadnika Oružanih snaga koji obavljaju dužnosti oficira za odnose s javnošću u svojim matičnim jedinicama. Kurs je pružio priliku polaznicima da kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih vježbi unaprijede svoje kompetencije i steknu znanja iz oblasti javnog nastupa, rada sa medijima, reagiranja u nepredviđenim i kriznim situacijama, a koje će moći implementirati u daljnjem radu.

Napredni kurs odnosa s javnošću namijenjen je oficirima koji su uspješno završili Osnovni kurs odnosa s javnošću i realizira se u svrhu poboljšanja rada u oblasti odnosa s javnošću u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Uvjerenja o uspješno završenoj obuci su dodijelili gospođa Uma Sinanović i pukovnik Suvad Rogo iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, koji su bili instruktori i realizatori kursa, pored gospodina Antonija Prlende i asistenata kapetana Milice Blagojević i potporučnika Gordane Pećanac.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

9 FOTO GALERIJA