Vijesti

Centralno obilježavanje Svih svetih i Dušnog dana održano u Mostaru

1.11.2023

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođena zamjenikom ministra odbrane BiH Slavenom Galićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajorom Ivicom Jerkićem, 31. oktobra 2023. godine, prisustvovalo je centralnoj ceremoniji obilježavanja praznika Svih svetih i Dušnog dana u Mostaru.

Obilježavanje je u Mostaru počelo polaganjem vijenaca i svetom misom zadušnicom u kasarni OS BiH „Stanislav Baja Kraljević“ u kapelici sv. Ivana Krstitelja. Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u groblju „Masline“ u Mostaru, ispred Centralnog krsta i ispred Spomenika hrvatskim braniocima na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru, te misom u katedrali Marije Majke Crkve, za sve poginule, umrle i nestale branioce Hrvatskog vijeća odbrane i civilne žrtve Domovinskog rata.

U delegaciji MO i OS BiH bili su i komandant Komande za podršku OS BiH generalmajor  Marko Stojčić, komandant 4. pješadijske brigade OS BiH brigadir Zdravko Rezo i komandant 1. pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH brigadir Martin Pažin, a učestvovali su i predstavnici udruženja branilaca, Hrvatskog narodnog sabora te zvaničnici sa svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti u BiH.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA