Vijesti

Generalni inspektor MO BiH prezentirao model decentralizirane javne nabavke osoblju 5. pješadijske brigade OS BiH

8.11.2023

Predstavnici Radne grupe za izradu propisa kojim se reguliraju decentralizirane javne nabavke u Oružanim snagama BiH posjetili su 7. novembra 2023. godine lokaciju OS BiH „Dubrave” u Živinicama.

Na čelu Radne grupe nalazi se brigadni general Mirsad Ahmić, generalni inspektor MO BiH, a u posjeti komandi 5. pješadijske brigade sa njim su bili i predstavnici NATO Štaba u Sarajevu i predstavnik Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u BiH u svojstvu savjetodavnog tijela za poboljšanje propisa iz ove oblasti.

Domaćin članovima i saradnicima u Radnoj grupi bio je komandant 5. pbr OS BiH brigadir Emir Kliko.

Ovom prilikom je general Ahmić ključnom osoblju brigade prezentirao model decentralizirane javne nabavke koju će obavljati komande i jedinice OS BiH, kako bi se osiguralo neometano funkcioniranje života i rada na lokacijama OS BiH.

Tokom diskusije o ovoj problematici u svrhu izrade prednacrta Pravilnika kojim bi bila uređena ova oblast, razmijenjena su mišljenja o načinu provođenja decentralizirane nabavke, kao i  ključni izazovi i pitanja koje je potrebno riješiti putem podzakonskih akata, što je i cilj ove radne grupe.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba