Vijesti

U Briselu uspješno predstavljena BiH na humanitarnom događaju „NATO Charity Bazaar 2023“

22.11.2023

U glavnom sjedištu NATO u Briselu održan je humanitarni događaj pod nazivom „NATO Charity Bazaar 2023“ na kojem su stalna predstavništva i misije pri NATO-u, kao i brojni vanjski saradnici i sponzori, učestvovali u prodaji svojih proizvoda u svrhu prikupljanja novca za finansiranje humanitarnih projekata, među kojima su redovno i projekti iz Bosne i Hercegovine.

Riječ je o najvažnijem društvenom događaju u sjedištu NATO saveza na kojem učestvuje preko 5000 zaposlenih, zajedno sa članovima njihovih porodica i prijateljima. Na ovoj priredbi više od 50 zemalja na vlastitim štandovima izložilo je svoje prepoznatljive nacionalne proizvode koje su donirali sponzori, te ujedno i promovirali turističku ponudu svoje zemlje. Sav prihod od prodaje bit će uplaćen dobrotvornim projektima u Evropi i svijetu čije su prijave ispunile kriterije Odbora NCB.

Pripadnici Misije BiH pri NATO, zajedno sa članovima njihovih porodica, kao i svake godine do sada, dostojno su predstavili Bosnu i Hercegovinu tradicionalnim jelima i pićem, uz nastavak tradicije jednog od posjećenijih štandova. Svi članovi tima Bosne i Hercegovine su svojim zalaganjem i vedrim duhom još jednom pokazali poznatu bosanskohercegovačku gostoprimljivost, te tako promovirali Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu i doprinijeli podizanju njenog ugleda u međunarodnom okruženju. Štand BiH je posjetilo nekoliko hiljada ljudi, uključujući najviše zvaničnike NATO-a, predstavnike država članica i partnera, te predstavnike EU i drugih međunarodnih organizacija. Vojni dio Misije je posebno zahvalan ovogodišnjem glavnom sponzoru „AS Holding“.

Info - Vojni dio Мisije BiH pri NATO


9 FOTO GALERIJA